Tips & Tricks
Alle prijzen zijn exclusief btw 21% Algemene voorwaarden Privacy Policy © 2017 JVL Webhosting
Contactgegevens JVL Webhosting Bremt 18 1730 Asse België 02 582 75 15 0493 303 719 info@mijn-website-maken.be Btw: BE0838385747

Google Analytics

Google Analytics is geweldig om statistieken van uw website te verzamelen en gedetailleerd weer te geven. U hebt een duidelijk beeld van onder andere de bezoekersstromen, verkeersbronnen en paginaweergaves. Ook realtime kunt u het gedrag van de bezoekers van uw website volgen. In dit artikel gaan we er van uit dat u al een Google account hebt, is dit niet het geval ga dan naar https://accounts.google.com/Login?hl=nl.
Nu gaat u naar de website van Google Analytics https://www.google.com/analytics/, klik nu op “Aanmelden”.
Op de volgende pagina vult u alle velden in. Vul een accountnaam, een websitenaam en de url van uw website in. Bij “Branchecategorie” kiest u één van de opties, stel vervolgens uw tijdzone in op België. Nu klikt u op de knop “Tracking-ID ophalen”. Nu komt u op de pagina “Alle websitegegevens”, hier ziet u de Universal Analytics- trackingcode, kopieer deze en plak deze in het head-gedeelte van elke pagina van uw website. Bij onze WebBuilder kopieert u ook deze trackingcode en plakt deze in het head- gedeelte van uw website, hoe u dat doet ziet u hier.
Om de werking van Google Analytics even uit te testen, gaat u in een ander tabblad van uw browser naar uw website. Ga terug naar Google Analytics, klik op Realtime en dan op “Locaties”, hier ziet u in realtime dat u 1 bezoeker hebt (nl. uzelf). Als u op “Inhoud” klikt, kan u zien welk pagina er bezocht wordt.
Wilt u statistieken voor een zekere periode bekijken, klik dan onder “Doelgroep” op overzicht. Bovenaan rechts stelt u de periode in (begindatum en einddatum)
WEBHOSTING MADE EASY website hoger in Google
Artikels
Als u uw website maakt met onze Website Builder is de werkwijze van een favicon heel eenvoudig. Lees meer
www.abc POP3 IMAP
Klik nu in Google Analytics op “Rapportage” en u ziet de onderstaande pagina.
WEBHOSTING MADE EASY
Bel ons:   02 582 75 15 - 0493 303 719