WordPress versus Joomla

WordPress of Joomla? In dit artikel beschrijven we de voor- en nadelen van beide systemen.

We weten allemaal dat als we een aantrekkelijke en responsieve website willen ontwerpen zonder ons zorgen te hoeven maken over alle coderings- en technische aspecten ervan, er twee belangrijke opties zijn om ofwel aangepaste HTML en CSS te gebruiken of een CMS (Content Management System) te gebruiken. WordPress en Joomla zijn momenteel de leiders op het gebied van online content management systemen.

Beide zijn goede systemen zijn, en dat ze kunnen helpen om snel en gemakkelijk een website te maken, hoe weinig men ook weet over internet en technologie. Nog beter – ze zijn allemaal open-source met middelen die ze allemaal vrij te gebruiken zijn. Het kan een beetje verwarrend zijn om het beste CMS te kiezen voor het ontwikkelen van uw website, maar het is noodzakelijk om het beste systeem te kiezen. Dus laten we een paar minuten de tijd nemen om elk van deze twee contentmanagementsystemen te bekijken om te zien welke voor u geschikt is op basis van deze functies.

Vergelijking z/w WordPress en Joomla

Installatie
WordPress
Veel webhostingbedrijven  bieden een automatische WordPress-installatie aan, wat betekent dat u binnen enkele minuten een nieuwe site in gebruik kunt nemen. Zelfs bij handmatige installatie kunt u in minder dan 10 minuten een nieuwe site maken.

Joomla
Joomla installatie ziet er misschien niet zo snel uit als WordPress, maar het heeft zeer vergelijkbare stappen. Daarnaast bieden veel hostingproviders ook nog eens installatiepakketten voor Joomla met één muisklik aan.
Na de installatie komt de gebruiker op een controlepaneel terecht dat niet zo eenvoudig is als WordPress. Er zijn gewoon te veel menu’s om op te klikken en uw site aan te passen. Joomla liefhebbers zouden zeggen dat dat komt omdat Joomla een stuk krachtiger is dan WordPress, maar we denken dat het een beetje eng is voor een beginner.

Conclusie: WordPress is de algehele winnaar, de installatie is veel gemakkelijker en sneller dan Joomla. Niet zo eng voor de beginners.

Beveiliging
WordPress
Hackers richten zich vaak op het populairste CMS ter wereld, de op WordPress gebaseerde websites. WordPress is echter gebouwd op een zeer veilige code en reageert zeer snel op beveiligingslekken. WordPress heeft ook een auto-update mechanisme waarmee WordPress websites automatisch kunnen worden bijgewerkt wanneer er een nieuwe beveiligingspatch is.
WordPress-sites kunnen verder worden beveiligd met automatische back-ups, twee-factor authenticatie, en andere best practices, enz… op eventuele beveiligingslekken.

Joomla
Joomla lijkt erg op WordPress als het gaat om beveiliging. Ze reageren actief op elke kwetsbaarheid in de beveiliging en zijn zeer snel in staat om deze op te lappen. Echter, het onderhouden van een website en het installeren van updates is nog steeds aan de gebruiker. Er zijn Joomla extensies beschikbaar om een back-up te maken van uw Joomla site. U kunt ook de beveiliging van uw Joomla site versterken door dezelfde best practices te volgen als WordPress.

Conclusie: WordPress is volgens mij veiliger omdat het zeer snel reageert op beveiligingslekken, dus WordPress is het beste.

Gemakkelijk te gebruiken
WordPress
Technische ervaring is niet nodig; het is intuïtief en eenvoudig om snel een eenvoudige site op te zetten. Het is eenvoudig om tekst van een Microsoft Word-document in een WordPress-site te plakken, maar niet in Joomla- en Drupal-sites.

Joomla
Joomla is ingewikkelder dan WordPress. Relatief ongecompliceerde installatie en installatie. Met een relatief kleine investering in het begrijpen van Joomla’s structuur en terminologie, heb je de mogelijkheid om vrij complexe sites te creëren.

Conclusie: WordPress is eenvoudiger te gebruiken.

Kenmerken
WordPress
Gebruiksgemak is een belangrijk voordeel voor zowel experts als beginners. Het is krachtig genoeg voor webontwikkelaars of ontwerpers om efficiënt sites te bouwen voor klanten; dan kunnen klanten met minimale instructie het beheer van de site overnemen. Bekend om een uitgebreide selectie van thema’s. Zeer gebruiksvriendelijk met veel ondersteuning en tutorials, waardoor het voor niet-technische gebruikers zeer geschikt is om snel vrij eenvoudige sites te implementeren.

Joomla
Ontworpen om te presteren als een gemeenschapsplatform, met sterke sociale netwerkfuncties. Joomla heeft ook geweldige responsieve premium en gratis templates.

Conclusie: WordPress krijgt hier weer een pluspunt

Optimale gebruiksmogelijkheden
WordPress
Ideaal voor relatief eenvoudige websites, zoals dagelijkse blogs en nieuwssites; en iedereen die op zoek is naar een gemakkelijk te beheren site. Add-ons maken het eenvoudig om de functionaliteit van de site uit te breiden.

Joomla
Joomla stelt u in staat om een site te bouwen met meer inhoud en structuur flexibiliteit dan WordPress biedt, maar toch met relatief eenvoudig, intuïtief gebruik. Ondersteunt E-commerce, sociale netwerken en meer.

Conclusie: Joomla is krachtiger.

Ondersteuning
WordPress
De gebruikersondersteuning is de belangrijkste factor die iedereen nodig heeft. WordPress heeft ook een gemeenschap, maar die is niet zo ondersteunend. Je moet hulp van buitenaf krijgen om je probleem op te lossen.

Joomla
Joomla heeft een zeer ondersteunende gemeenschap, en alle problemen worden onmiddellijk opgelost. Er zijn zoveel Joomla ontwikkelaars beschikbaar in de community, die u kunnen helpen om de beste oplossing voor uw Joomla Query te bieden.

Conclusie: Dus als het gaat om ondersteuning van de community, is Joomla de duidelijke winnaar. De Joomla gemeenschap geeft veel meer support dan andere gemeenschappen, en het is volledig spamvrij.

Dus over het algemeen is WordPress een duidelijke winnaar. Als je een beginner bent , overweeg dan om WordPress te gebruiken en als je op zoek bent naar meer structuur en flexibiliteit zoals vereist voor E- commerce sites dan kies je voor Joomla.