Wat is een goede domeinnaam?

domeinJe wilt starten met een bedrijf en natuurlijk ook een bedrijfswebsite. Maar wat is nu de perfecte domeinnaam? In dit artikel gaan we je hierbij wat adviezen geven.

 

 

Neem de juiste domeinnaam-extensie

Als je bedrijf zich situeert in Belgiƫ ga dan vooral voor een be-domeinnaam. Heb je echter bv een webshop en je wilt ook een klantenbestand opbouwen in Nederland, registreer dan ook dezelfde domeinnaam maar met nl-extensie. Enkel als je domeinnaam niet meer beschikbaar is, kan je voor een com of eu gaan. Let wel, een com- of eu-domeinnaam gaat nooit zo goed ranken in Belgiƫ als een be-domeinnaam.

 

Hou het vooral simpel en kort

Probeer altijd een domeinnaam te registreren die niet te lang en gemakkelijk te onthouden is. Bestaat je domeinnaam uit twee woorden (bv bakkerijjanssens.be) en je ziet dat deze reeds geregistreerd is, overweeg dan om een koppelteken te zetten tussen beide woorden.

 

Zoekwoord in domeinnaam

Om je website direct hoger te laten ranken in Google kan je overwegen om een trefwoord in de domeinnaam te zetten. Een zoekwoord in je domeinnaam maakt het ook duidelijker voor de surfer die naar een bepaald product op zoek is.

 

Geen gratis webhosting

Sommige webhostingproviders bieden gratis of heel goedkope webhosting aan, het grote nadeel aan deze firma’s is dat je een domeinnaam krijgt zoals bv bakkerij-janssens.wordpress.com. Dit is zeker niet professioneel en geeft je bedrijf geen goede uitstraling.

 

website maken