Voorkom dat jouw website gehackt wordt!

In dit artikel geven we enkele tips hoe je kunt voorkomen dat je website gehackt wordt. We sommen even de meest gebruikte technieken op van hackers.

1. Eerst en vooral proberen hackers je wachtwoord te achterhalen. Zorg er steeds voor dat je een sterk en moeilijk te achterhalen wachtwoord gebruikt. Gebruik minstens acht karakters waaronder kleine letters, hoofdletters, symbolen en cijfers. Veel mensen gebruiken bv de naam of de geboortedatum van hun kinderen, doe dit nooit. Heb je verschillende websites, gebruik dan telkens een ander wachtwoord. Gebruik je een WordPress, schakel dan de 2-wegsverificatie in.

2. Thema’s, plugins, enz…
In bv een WordPress is het heel belangrijk om je thema’s en plugins up-to-date te houden en regelmatig een controle te doen op updates. Hackers slagen er dikwijls in langs thema’s en plugins die niet geüpdatet zijn een website te hacken.

3. Gebruik altijd goede antivirus software op je computer
Het heeft geen enkel nut een sterk wachtwoord te gebruiken als je computer niet goed beveiligd is. Eenmaal je computer gehackt is het heel gemakkelijk te zien wat je typt en zo je wachtwoord te achterhalen.

website maken