Voordelen van SSD-hosting

Voordelen van SSD-hosting

SSD staat voor Solid State Drives. De servers van JVL zijn allemaal uitgerust met SSD’s.
Een SSD  server, versnelt de  toegangstijd van websites, databases en E-Commerce toepassingen aanzienlijk. De snelheid van een website is heel belangrijk want het duurt slechts enkele seconden voordat de gebruiker naar de volgende website gaat. Om je website te versnellen, moet je nu echt gaan voor webhosting met SSD servers. SSD biedt de beste prestaties, meer kracht en een extreem lage toegangstijd in vergelijking met de traditionele SATA HDD. De voorkeur gaat uit naar SSD en dit zeker betreffende de snelheidsfactor & betrouwbaarheid in webhosting.

We noemen hier even de voordelen van SSDD webhosting op:

Ultra-snel

Het belangrijkste voordeel is dat SSD’s veel sneller zijn dan HDD, omdat er geen fysieke bewegingen nodig zijn. Er is dus vrijwel geen latentie in de toegang tot de gegevens.

Grote gegevensoverdrachtsnelheid

Bewegende onderdelen op de HDD vertragen de prestaties van de schijf, terwijl SSD’s geen bewegende onderdelen bevatten, waardoor de gegevensoverdracht extreem snel verloopt. Met meer schijfruimte kan een site met veel verkeer meerdere afbeeldingen en video’s hosten en inkomend verkeer verwerken.

Veiligheid van gegevens

Gegevens zijn belangrijk voor elke webmaster met een hoge beveiligde opslagcapaciteit en toegankelijkheid. Aangezien de traditionele HDD bestaat uit bewegende delen, kan dit leiden tot slijtage. Bovendien is er kans op verlies van gegevens door een kleine fout. Dergelijke bewegende delen zijn niet aanwezig in SSD’s, waardoor alle bovengenoemde factoren van gegevensverlies worden geëlimineerd. Uw gegevens zijn dus uiterst veilig met SSD.

Milieuvriendelijk

HDD servers bestaan uit mechanische onderdelen die meer stroom verbruiken. Terwijl met stabiele geheugenchips van SSD er minder verbruik van energie is en er ook een snellere toegang tot gegevens is.

Geen koeling nodig

SSD’s hebben geen koeling nodig omdat er geen warmte wordt gegenereerd.

Fragmentatie

Aangezien er geen bewegende onderdelen zijn bij SSD’s, worden de gegevens niet gefragmenteerd. Vandaar dat je met SSD’s te allen tijde een consistente snelle prestatie krijgt.

Stabiliteit

SSD’s slaan geen gegevens over tijdens het gegevensversleutelings- of ontcijferingsproces en zorgen er zo voor dat elk stukje informatie veilig is. Ook, gezien de bovenstaande factoren van fysieke veiligheid, koeling, enz, is de schijf zeer veilig.

Diverse bedreigingen

Websites met een goede vindbaarheid in de zoekresultaten hebben meer kans om te worden aangevallen door een van de bedreigingen zoals malware, virussen, hardware crash, netwerkstoringen, enz. Met SSD worden deze bedreigingen volledig gereduceerd of in grote mate vermeden.

Duurzaamheid

Solid State Drives hebben een microchiptechnologie met veel meer duurzaamheid. Deze technologie verhoogt de levensduur van de schijf, waardoor de eventuele reparatiekosten van de schijf dalen.

Betrouwbaarheid

De betrouwbaarheid is veel hoger aangezien SSD een veel betere technologie gebruikt dan HDD. Met de microchiptechnologie is SSD bestand tegen deze concurrerende markt. SSD’s zijn betrouwbaarder dan harde schijven.

 

 

website maken