Snel internet in heel je woning, enkele tips

Het is dikwijls een probleem, in bepaalde kamers en vertrekken heb je nauwelijks of geen Wifi-bereik. We geven je enkele tips hoe je dit kan oplossen.

Zet de modem op een andere plaats

De technieker van uw internetprovider plaatst dikwijls de modem in de elektriciteitskast, deze staat meestal op een niet centrale plaats. Schaf een langere kabel aan en probeer de modem meer centraler te plaatsen in de woning zodat er een betere Wifi-spreiding is.

Plaats een Wifi-extender

Een Wifi-extender is een apparaat dat het Wifi-signaal ontvangt, dit versterkt en het terug uitzendt via een nieuw draadloos netwerk. Let er wel dat u de extender plaatst waar nog een degelijke Wifi-ontvangst is.

Gebruik soms een bekabeld netwerk

We vergeten het soms maar het internet is via de kabel nog steeds veel vlugger dan via Wifi. Als je een huis hebt waar je heel gemakkelijk kabels kunt leggen naar bepaalde vertrekken, kies dan voor een bekabelde internetverbinding.

Vervang een verouderde Wifi-adaptor

Soms kan het zijn dat je bv op een verouderde laptop een hele trage internetverbinding hebt. Dit probleem ligt niet aan je internetprovider maar aan de Wifi-adapter van je laptop die geen gebruik kan maken van de maximale snelheid en niet voldoet aan de laatste nieuwe technieken. Probeer in dat geval de Wifi-adapter te vervangen door een type van de nieuwe generatie.

Plaats een powerline adaptor

Als je een grote woning hebt met veel betonnen muren is de powerline adaptor een geweldige optie. Dit apparaat zet het internetsignaal op het elektriciteitsnetwerk. Overal waar je een stopcontact hebt kan je een computer of laptop inpluggen. De nieuwe modellen hebben echter ook een Wifi-verbinding en werken dus draadloos!

Test je Wifi-verbinding

Vind je je Wifi-verbinding traag? Test je snelheid van je Wifi-verbinding, zowel Proximus als Telenet hebben een online-wifi-speedtest. Ga naar http://pxs.speedtestcustom.com of naar http://speedtest.telenet.be

website maken