NMBS: geen wifi op treinen

Slecht nieuws voor onze klanten die op de trein hun website met de JVL WebBuilder gauw willen aanpassen: de ceo van van de NMBS Sophie Dutordoir voert het plan om wifi op de treinen te installeren af.


Volgens Dutordoir is de wifi-installatie veel te duur. Ze heeft trouwens de telecomoperatoren gecontacteerd waaruit bleek dat tegen eind 2018 heel het spoorwegnet gedekt zal zijn door 4G.

België volgt dus niet het voorbeeld van de verschillende andere Europese spoorwegmaatschappijen. Enkel op de hogesnelheidstreinen wordt er een draadloos internet voorzien.
Nochtans zijn er drie maanden testen geweest met wifi op de trein en dit op de lijn Oostende – Eupen. De passagiers konden dit in de 1ste klasse voertuigen uitproberen, het project was redelijk succesvol.
Waar wel draadloos internet beschikbaar is, is in verschillende Belgische treinstations. Dit gebeurt via de wifi-hotspots van Proximus en Telenet. Momenteel werkt de NMBS om een eigen draadloos internet systeem te ontwerpen. In het begin van 2017 zou dit moeten operationeel zijn in de twintig grootste treinstations van België.