Nieuwe werkwijze van ICAN

icannICAN heeft nieuwe regels voor de verhuis of wijziging van de gegevens van een gTLD-domeinnaam.


Een gTLD-domein heeft als extensie de klassieke zoals bv .net, .biz, .com, enz… maar ook de nieuwe extensies zoals bv .brussels, .vlaanderen, .shop, .name, enz…

De nieuwe regels worden toegepast wanneer er wijzigingen aangebracht moeten worden in de gegevens van de registrant of de domeinnaamhouder.
Dus dit houdt in dat de registrar (waar de domeinnaam geregistreerd is) een mail (Form of Authorization) moet verzenden naar zowel het oude als het nieuwe e-mailadres met de vraag de wijziging te bevestigen. De wijziging moet binnen één dag uitgevoerd worden. Hierna moeten de registrars een transfer lock voor de domeinnaam instellen van zestig dagen, dwz dat tijdens deze periode de domeinnaam niet kan verhuisd worden naar een andere registrar. De domeinnaamhouder heeft echter het recht om aan zijn registrar te vragen deze lock niet toe te passen.

Wat betekent dit nu in de praktijk?

U hebt een gTLD-domeinnaam in uw bezit, u wilt de gegevens aanpassen of de domeinnaam verhuizen naar een nieuwe eigenaar? In dit geval moet u uitkijken naar een e-mail verzonden door noreply@europeanserver.com, stuur zo snel mogelijk een bevestiging weer. Bij overdracht aan een nieuwe eigenaar verwittigt u ook de nieuwe eigenaar dat hij deze e-mail noreply@europeanserver.com dient te bevestigen.

 

website maken