Hoe spam mails vermijden?

spammailsSpam mails zijn heel vervelend, je bent er per dag toch wel een tijdje mee bezig om deze telkens te verwijderen. Hoe je het aantal spammails kan verminderen leggen we uit in dit artikel.


Eerst en vooral is voorkomen beter dan genezen. Om spam mail in de toekomst te vermijden geven we eerst enkele tips.
Geef je e-mailadres niet zo maar door aan iedereen. Maak bv een apart gmailadres aan en gebruik dit om je in te schrijven op nieuwsbrieven, reclamefolders, acties, enz…. Vul nooit een e-mailformulier in op een website die geen vertrouwen uitstraalt.
Als je toch ergens je e-mailadres moet invoeren gebruik dan niet het teken @ maar vervang dit door |at|, op deze manier kunnen autoomatische mailcrawlers je e-mailadres niet detecteren.
In het geval je een website hebt, zet dan niet zomaar je e-mailadres op deze website, je kan de vorige tip met |at| gebruiken of je kan je e-mailadres opslaan als afbeelding en zo deze plaatsen op je website.

Heb je nog geen antivirusprogramma op je computer? Schaf er dan zeker een aan of download een gratis programma zoals AVG Free. Bepaalde virussen hebben de eigenschap zich te nestelen in de adressenlijst van je e-mailprogramma en versturen zo spam mail naar alle contactpersonen.

Gebruik altijd het BBC veld van je e-mailprogramma als je e-mails verstuurt naar verschillende ontvangers.

Je kan ook zelf een spamfilter installeren, dit kan op twee manieren gedaan worden.
Je kan een plugin installeren op je e-mailprogramma waardoor de meeste spam geblokkeerd wordt. Let wel op de kwaliteit van de spamfilters die aangeboden worden. Sommige goedkopere spamfilters blokkeren onterecht e-mails als spam, wat zeker niet de bedoeling kan zijn.

De tweede manier is het spamfilter van de mailserver van je webhostingprovider te gebruiken. Hiermee worden alle e-mails eerst gescand voor ze in de mailbox komen. De licentie voor zo’n spamfilter kost ongeveer 20 euro per gebruiker.

 

website maken