Hoe kiest u de beste Domeinnaam? Enkele tips!

Het kiezen van de juiste domeinnaam voor uw website is cruciaal voor het succes van uw website. Als u de verkeerde domeinnaam kiest, dan kan het een gedoe zijn om later over te schakelen zonder uw merk en zoekresultaten te schaden. Daarom is het uiterst belangrijk dat u vanaf het begin de beste domeinnaam kiest.
In het begin kan het moeilijk zijn om met pakkende bedrijfsnaamideeën te komen en met een perfecte domeinnaam. Bij het starten van een blog kan het kiezen van een domeinnaam stressvol zijn omdat u zich niet wilt vergissen. Om het proces gemakkelijker te maken, geven we u enkele tips om het de beste domeinnaam te kiezen voor uw website.

Registreer een .be-domeinnaam
Er zijn momenteel veel nieuwe domeinnaam extensies beschikbaar, van de originele .be, .com, .net en .org tot extensies zoals .pizza, .fotografie en zelfs .blog. We raden altijd aan om een .be-domeinnaam te kiezen. Het voordeel van een .be-domeinnaam is dat veel vlugger zillen ranken in de zoekresultaten van Google.

Gebruik trefwoorden in uw domeinnaam
Trefwoorden spelen een belangrijke rol in een domeinnaam. Door gebruik te maken van trefwoorden in uw domeinnaam vertelt u de zoekmachines waar uw website over gaat. Samen met de kwaliteit van de inhoud en een goede gebruikerservaring, kunnen keywords in uw domeinnaam u helpen om hoger te scoren in Google. U zult creatief moeten zijn en uw zoekwoorden moeten combineren met andere woorden om uw domeinnaam te laten opvallen.

Houd uw domeinnaam kort
Hoewel trefwoorden belangrijk zijn, let er wel dat u uw domeinnaam niet te lang maakt. Het is beter om een domeinnaam te hebben die kort en gemakkelijk te onthouden is. Wij raden u aan om uw domeinnaam onder de 15 tekens te houden. Langere domeinen zijn moeilijker te onthouden voor uw gebruikers. Gebruikers zullen ook meer geneigd zijn om typefouten te maken met langere domeinnamen.

Maak uw domeinnaam eenvoudig uit te spreken en te spellen
U moet uw domeinnaam zowel bij het spreken als bij het schrijven gemakkelijk kunnen delen. Je weet nooit wanneer je gevraagd wordt om je domeinnaam persoonlijk te delen. Goede domeinnamen zijn uniek, pakkend en gemakkelijk te onthouden. Zo is “bakkerij-jan.be” een veel beter dan “bakkerij-jan-vanderzanden.be”.

Vermijd koppeltekens in uw domeinnaam
Een domeinnaam zonder koppeltekens zal altijd iets beter ranken in de zoekresultaten van Google tov een domeinnaam met koppeltekens. U kan wel overwegen een domeinnaam te lateren registreren met een koppelteken als deze zonder koppelteken nioet meer vrij is.

Check eerst uw domeinnaam
Voordat u een domeinnaam registreert, bent u beter dom toch even na te gaan dat de bedrijfsnaam reeds bestaat, dit om juridische kosten te vermijden.

Registreer snel voordat iemand anders de domeinnaam registreert.
Elke dag worden er duizenden nieuwe domeinnamen geregistreerd in alle delen van de wereld. Als u een domeinnaam heeft gevonden die u bevalt, wacht dan niet te lang. Aangezien domeinnamen relatief goedkoop zijn, raden wij u aan om snel te handelen. Wilt u later een andere domeinnaam, dan kunt u de oude domeinnaam gewoon laten verlopen.

Gratis domeinnaam bij aankoop van een webhostingpakket.
Als u een nieuwe website start, dan is het een slim idee om gebruik te maken van dit aanbod en uw domeinnaam gratis te krijgen. Let wel, vraag de prijs van de domeinnaam voor de volgende jaren aangezien deze alleen gratis is gedurende het eerste jaar. Soms krijgt u er ook nog een gratis SSL certificaat bij, wat ook interessant is.