Hoe een domeinnaam verhuizen?

Je betaalt momenteel te veel voor je domeinnaam? Verhuis dan je domeinnaam naar JVL, wij garanderen steeds de laagste prijs. De verhuis van een domeinnaam verschilt per extensie, zo is bv de werkwijze van de verhuis van een .be domeinnaam totaal verschillend t.o.v. een .com domeinnaam.  In dit artikel leggen we even uit hoe dit precies in zijn werk gaat.

 

.be domeinnamen

Om een .be domeinnaam te verhuizen is er een verhuiscode nodig. Deze kan je opvragen bij DNS Belgium. Ga naar www.dnsbelgium.be, typ uw domeinnaam in het vak en klik op enter. Op de volgende pagina zal je zien dat je domeinnaam niet meer beschikbaar is aangezien je deze al geregistreerd hebt. Klik naast je domeinnaam op “WHOIS”, vul de gotcha-code in en klik op check. Klik onder “Gebruiksvoorwaarden” op “Ik ga akkoord”. Op de volgende pagina zie je alle gegevens van je domeinnaam. Check onder “domeinnaamhouder” dat je e-mailadres waarmee je de domeinnaam destijds geregistreerd hebt nog steeds actief is. Is dit niet het geval, vraag dan eerst aan je huidige registrar om het e-mailadres aan te passen. Scrol nu naar beneden en bij “AANVRAGEN TRANSFERCODE” klik je op “Ja”. Op de volgende pagina klik je nogmaals op “Ja”. De transfercode wordt nu verzonden naar je mailbox. In deze e-mail van DNS Belgium kopieer je de transfercode en mail deze naar JVL. Ons team doet dan het nodige om uw domeinnaam te verhuizen.

.eu domeinnamen

Als je een eu. domeinnaam wilt verhuizen moet je de autorisatiecode hebben, die kan je aanvragen bij je huidige registrar. Let wel, deze code is slechts 40 dagen geldig.

.nl domeinnamen

Bij de verhuis van een .nl domeinnaam is er een token nodig. Deze vraag je ook aan bij je huidige registrar, deze is verplicht deze te geven binnen vijf dagen. Na de verhuisaanvraag krijg je een bevestigingsmail van SIDN met de gegevens van de vorige en de nieuwe registrar.

.com, .info, .org, .net en .biz domeinnamen

Voor de verhuis van deze domeinnamen heb je de EEP code (soms wel ook AUT.CODE genoemd) nodig. Deze code moet je aanvragen bij je huidige registrar, die is verplicht je de code te geven. Na de verhuis krijg je van ICANN een e-mail met een link naar een pagina waar je de verhuis moet bevestigen. Deze verhuis van deze domeinnamen gaat niet onmiddelijk zoals de andere bovenstaande domeinnamen maar neemt enkele dagen in beslag.

Op onze pagina “Domeinnaam kopen” kan je verdere info lezen.

website maken