Het einde van Internet Explorer?

De browser Internet Explorer heeft nu een absoluut dieptepunt bereikt. De internetbrowser van Microsoft verloor vorig jaar de helft van zijn marktaandeel. In de eerste maanden van 2016 had Internet Explorer nog 43 procent, momenteel is dat gezakt tot slechts 20 procent.

 

In een heel korte periode verloor de browser van Microsoft 300 miljoen gebruikers. De oorzaken zijn vooral te zoeken bij het grote succes van de concurrent en marktleider Google Chrome maar ook omdat Internet Explorer niet echt een veilige browser was. Echter, lijkt de afgelopen maanden deze daling te stagneren.

In maart 2016 was Internet Explorer nog de populairste browser maar moest een maand later toch die plaats afstaan aan Google Chrome. Google Chrome heeft momenteel 56 procent van het marktaandeel.

De derde speler op de markt is Mozilla Firefox, deze blijft staan op ongeveer 12 procent. De opvolger van Internet Explorer is Edge, deze browser is nooit een groot succes geweest ondanks de lancering van Windows 10. Deze browser heeft ongeveer 5 procent marktaandeel.

website maken