Weldra gratis internet in alle Europese steden

De eerste projectoproepen zullen voor de zomer van 2017 gelanceerd worden voor de gratis breedbandinternet en dit in bijna alle steden en gemeenten van de Europese Unie.

Het project draagt de naam WiFi4EU en de Europese Commisievoorzitter Juncker kondigde aan dat tegen 2020 iedere stad of gemeente in Europa een gratis wifi-internetverbinding ter beschikking gaat stellen.
Indien de conferentie met het Europees Parlement op hetzelfde niveau verloopt als de onderhandelingen tussen de lidstaten, zullen volgende jaar de eerste projectoproepen gelanceerd worden.

Er zal een subsidie gegeven worden aan de gemeenten die nog niet over publieke wifiverbindingen beschikken, zodat deze gemeenten zelf het onderhoud van het netwerk zullen kunnen doen.

De bedoeling is dat tegen 2020 iedere gemeente over minstens één draadloze internetverbinding zal beschikken op openbare plaatsen zoals parken, bibliotheken, pleinen, gemeentehuizen, enz…

De bedoeling is dat iedereen, maar dan ook iedereen, gratis over een lokale internetverbinding zal kunnen beschikken. Er wordt vooral gedacht aan daklozen en ouderen.
Het budget voor de financiering van het project bedraagt 120 miljoen euro voor de periode van 2017 tot 2019.

 

website maken