Gratis FTP-programma’s

ftp_made_simple-main-1Onze klanten vragen dikwijls welk FTP-programma ze moeten gebruiken om hun website te uploaden.
In dit artikel geven we enkele voorbeelden van goede FTP-programma’s die trouwens gratis te downloaden zijn.

De afkorting FTP staat voor File Transfer Protocol. Via een FTP-programma kan je de bestanden van je website uploaden naar de server.

 

FILEZILLA

Het populairste en meest gebruikte FTP-programma is Filezilla. Filezilla is een open source programma en dus gratis te downloaden, dit betekent ook dat het programma regelmatig ge├╝pdatet wordt en regelmatig voorzien wordt van bigfixes. De grootste troeven van dit programma zijn de gebruiksvriendelijkheid en de snelheid. Filezilla heeft alle basisfuncties die je nodig hebt.
De drag & drop-functie is heel handig.
Download Filezilla: https://filezilla-project.org/

 

CYBERDUCK

Cyberduck was oorpronkelijk ontwikkeld voor Mac-gebruikers, maar is nu ook aangepast voor Windows. Dit programma is ook heel eenvoudig te gebruiken. Je kunt Cyberduck integreren met de zoekfunctie Spotlight en met WebDAV. De overdracht van de bestanden gebeurt via SFTP en FTP-SSL.
Download Cyberduck: https://cyberduck.io/

 

FIREFTP

FireFTP is geen prgramma op zich maar een extensie voor de browser Firefox. FireFTP beschikt ook over de mogelijkheden van bovenstaande FTP-programma’s maar is misschien iets gebruiksvriendelijker. FireFTP heeft oa volgende functies: SFTP, SSL, CHMOD, Remote Editing en een drag & drop functie. Om je website te uploaden hoef je geen apart programma op te starten en dat is nu juist de grootste troef van FireFTP, je opent gewoon je browser Firefox.
Download FireFTP: http://fireftp.net/

 

website maken