De voordelen van SSD webhosting

Iedereen heeft wel eens van SSD webhosting gehoord. Maar wat is SSD webhosting nu juist en wat zijn de voordelen tov de klassieke webhosting?

 

SSD is de afkorting voor Solid State Drive. De SSD is een harde schijf die geen bewegende onderdelen bevat. Als je het vergelijkt met de tradionele SATA harde schijven is de snelheid van SSD harde schijven veel hoger. Apple gebruikt al een tijdje deze SSD harde schijven en past ze bv toe in hun MacBook Air, dankzij deze SSD harde schijf start een MacBook Air in enkele seconden wat vroeger enkele minuten was.
Elke webhostingfirma die kwaliteit voor zijn klanten wilt leveren, past SSD servers toe. Je website zal immers veel sneller laden, wat ook belangrijk is voor SEO, Google houdt nu rekening in de zoekresultaten met de laadsnelheid van de website. Vooral websites (webshops) met een grote database zullen veel sneller laden.
Het enige nadeel van SSD schijven is misschien de veel hogere prijs dan voor de klassieke harde schijven. Maar met de grote afname gaan deze prijzen nu toch wel naar beneden.

Enkele cijfers:

Leessnelheid
Sas schijf: 200 MB/s
SSD schijf: SSD 520 MB/s

Schrijfsnelheid:
Sas schijf: 185 MB/s
SSD schijf: 260 MB/s

Gemiddelde opdrachtsnelheid:
Sas schijf: 5 milliseconde
SSD schijf: 0,02 milliseconde

Uit boverstaande cijfers zie je dat SSD schijven veel sneller zijn dan de klassieke schijven.

De servers van JVL zijn al enkele jaren uitgerust met deze supersnelle SSD schijven!

website maken