De top 3 van internet browsers in 2021

In dit artikel beschrijven we de 3 beste internet browsers in 2021.

1. Google Chrome

Google Chrome, dat in 2009 werd gelanceerd, steeg snel in de populariteitskaarten omdat het toen de snelste webbrowser was. Nu heeft het concurrenten. En als de meest gebruikte webbrowser moet Chrome een standaard voor snelheid en efficiëntie blijven.

Naast de basisfuncties van de browser, zoals bladwijzerbeheer, extensies, thema’s, incognitomodus, enzovoort, is er één ding dat ik leuk vind aan Chrome: het profielbeheer. Dankzij deze functie kunnen meerdere mensen dezelfde browser gebruiken zonder dat hun internetgeschiedenis, downloadgeschiedenis en andere zaken worden samengevoegd. Tabbladgroepering is een andere handige functie die helpt rommel te verminderen.

Met Chrome kunt u ook inhoud naar een voor Chromecast geschikt apparaat casten via uw Wi-Fi-netwerk. Met Chrome-extensies zoals VidStream is het kinderspel om een lokaal opgeslagen film naar mijn Chromecast-apparaat te streamen. Lees onze gedetailleerde post voor meer verbazingwekkende Chromecast-trucs.

Iets anders dat Chrome tot een van de beste webbrowser-apps in 2021 maakt, is de ondersteuning voor meerdere apparaten. De webbrowser kan gemakkelijk internetgeschiedenis, tabbladen, bladwijzers, wachtwoorden, enz. synchroniseren tussen apparaten als u zich hebt aangemeld bij uw Google-account.

 

2. Mozilla Firefox

Firefox Quantum is de vernieuwde versie van Mozilla’s gratis Windows 10-browser die vanaf nul is ontworpen. Het bevat een aantal handige functies, zoals betere aanbevelingen, verbeterd tabbeheer, een nieuwe taakbeheerpagina en nog veel meer.

De nieuwe Firefox is veel sneller dan zijn voorgangers en levert nu ook een zware strijd tegen Chrome. De herontworpen UI van Firefox en de vele nieuwe functies zouden mensen kunnen overhalen om van browser te veranderen.

Wanneer u de privémodus gebruikt, gebruikt dit Chrome-browseralternatief een functie genaamd Tracking Protection om verzoeken van trackingdomeinen te voorkomen, waardoor de webpagina’s aanzienlijk sneller worden geladen. Maar sommige mediaberichten suggereren dat Firefox het laden van de tracking scripts gewoon uitstelt om gebruikersgerelateerde inhoud eerst te laden.

Hoe dan ook, ik ben er vrij zeker van dat de vernieuwde Firefox niet zal teleurstellen, in feite, je kunt het niet negeren als je op zoek bent naar de beste webbrowser voor Windows 10. Met de functies zoals het volledig uitschakelen van tracking, het blokkeren van in-browser cryptomining, invulbaar PDF-formulier wordt deze topbrowser een steeds aantrekkelijkere optie. De nieuwe ingebouwde beeld-in-beeld modus maakt de browse-ervaring nog beter.

3. Microsoft Edge Chromium

Edge Chromium is voortgekomen uit een grote beslissing die Microsoft begin 2019 nam. Het schakelde over op de Chromium-gebaseerde broncode terwijl het de EdgeHTML-engine dumpte die werd gebruikt op het oudere Edge.

Het resultaat is dat de nieuwe Edge-browser bijna alle Google Chrome-extensies kan uitvoeren, en sterk is verbeterd op het gebied van prestaties. Het is dus de beste browser voor Windows 10 die beter integreert met het OS dan zijn concurrenten.

Toch heeft Edge Chromium zijn lijst van wijzigingen die het anders maken dan Google Chrome. De grootste daarvan is het feit dat Microsoft veel van Google-gerelateerde tracking code heeft gestript en een Microsoft-account vereist om je gegevens te synchroniseren.

De webbrowser ondersteunt de functie Delen in de omgeving in Windows 10, waarmee u webpagina’s rechtstreeks kunt delen met andere pc’s en contactpersonen. De browser wordt geleverd met een meerlaagse trackingbeveiligingsfunctie die voorkomt dat vervelende websitetrackers uw webactiviteiten in de gaten houden. Niet te vergeten is de naadloze ondersteuning voor Progressive Web Apps.

Microsoft is echter druk bezig meer functies aan de browser toe te voegen, zoals web capture. Edge Chromium mist nog een aantal belangrijke functies die wel in Edge zitten, zoals Fluent Design, Tab Previews, enz….