De populairste WordPress plugins

In dit artikel beschrijven we de populairste WordPress plugins die momenteel beschikbaar zijn.

Yoast SEO

Zelfs als je nog maar net een WordPress fan bent, weet ik zeker dat je Yoast SEO kent. Dit is de meest populaire SEO plugin, en een van de 10 meest gedownloade plugins aller tijden.

Beroemd om zijn rode, oranje en groene verkeerslichten, stelt Yoast je in staat om de SEO (Search Engine Optimization) van je website te optimaliseren. Dat is essentieel als je op de eerste pagina van Google, Bing, Yahoo, enz. wilt geraken.

De plugin laat je toe om je titel en meta description tags te definiëren, een XML sitemap aan te maken, of zelfs je content types in te stellen.

De gratis versie van Yoast is meer dan genoeg om aan je SEO te werken. Wees je ervan bewust dat er een premium versie is voor 83 euro, voor gebruik op 1 site.

 

WP Raket

WP Rocket is een cache plugin, wat betekent dat het het laden van je WordPress pagina’s versnelt.

Maar dat is niet alles, het heeft ook meerdere opties om de prestaties van je website te verbeteren: uitgesteld laden van afbeeldingen, HTML code optimalisatie, optimalisatie van CSS en JavaScript bestanden, database optimalisatie, etc.

Ontwikkeld en onderhouden door een team onder leiding van Franse oprichters, is het alleen beschikbaar als een betaalde versie (vanaf 45 euro).

 

Imagify

Afbeeldingen maken gemiddeld 50% uit van de totale inhoud van een webpagina. Ze nemen de langste laadtijd in beslag. Je kunt je dus wel voorstellen dat, als ze te zwaar zijn, je ze moet optimaliseren en de bestandsgrootte moet verminderen.

Om de bestandsgrootte van afbeeldingen en foto’s te verminderen is Imagify plugin uiterst geschikt. Deze comprimeert automatisch de afbeeldingen die je toevoegt aan je mediabibliotheek. En dat alles zonder kwaliteitsverlies.

Imagify is ontworpen door hetzelfde team als WP Rocket, en is een freemium plugin: na een bepaald aantal te optimaliseren afbeeldingen, zul je je moeten abonneren op het betaalde aanbod (vanaf 5 euro/maand) als je de service wilt blijven gebruiken.

 

Social Warfare

Social Warfare is een zeer eenvoudig te gebruiken plugin die het mogelijk de inhoud van je website te delen op sociale netwerken. Warfare is een verwijzing naar een van de mede-samenstellers van deze plugin, die een US Army reservist is.

De grote pluspunten van Social Warfare zijn de vele aanpassingsmogelijkheden, de prestaties (je site wordt nauwelijks vertraagd), en de mogelijkheid om je afbeeldingen te uploaden in het juiste formaat volgens het sociale netwerk.

De gratis versie laat je toe om 5 sociale netwerken te gebruiken. Om te genieten van alle functies, moet je overschakelen naar premium (vanaf 27 euro/jaar).

 

Redirection

Een essentiele plugin die u onmiddellijk moet installeren!

Met deze plugin kunt u 301 redirects maken (omleiding van een gebruiker van een URL A naar een URL B). Elke keer dat u inhoud wijzigt of verwijdert (bv. wijziging van de structuur van uw permalinks), moet u een 301 redirect maken om het te melden aan zoekmachines en uw SEO instellingen te bewaren.

Redirection is gratis en eenvoudig te gebruiken, en werkt zonder dat u ook maar één regel code hoeft aan te maken.

Dankzij dit programma, zult u in staat zijn om:

– Maak verschillende soorten redirects.
– De 404-fouten beheren die op uw site voorkomen.
– Redirects importeren of exporteren.

 

TablePress

Als je vertrouwd bent met HTML code, weet je dat het maken van een complexe tabel tijd kost.
Om dit snel en gemakkelijk te doen op WordPress, gebruikt u TablePress.

Met een 5-sterren rating en bijna geen negatieve reviews, is deze plugin schitterend.

Het grote pluspunt? Je hoeft geen programatiecode te schrijven. De interface is vergelijkbaar met een Excel-blad en je hoeft alleen maar de kolommen in te vullen met alle elementen.

U kunt links en afbeeldingen invoegen en zelfs gegevens importeren uit Excel om tijd te besparen. Als het werk gedaan is, voeg je gewoon een shortcode in waar je maar wilt.

 

Duplicator

Met Duplicator kun je “een website migreren, kopiëren, verplaatsen of klonen van de ene locatie naar de andere.”

Je kan deze plugin gebruiken wanneer je bv van hosting provider wilt veranderen.

Duplicator kopieert je bestanden en database en migreert ze naar de locatie van je keuze.

De plugin automatiseert het migratie proces en bespaart je kostbare tijd vergeleken met handmatige migratie.

Je kunt het zelfs gebruiken als een eenmalige back-up tool. De premium versie (vanaf 64 euro) laat je toe om grote databases te plannen en te migreren.

 

Elementor

Elementor is een van de meest bekende webpage builders in WordPress..

Het kan zelfs breder worden omschreven als een website bouwer, omdat de betaalde versie u toestaat om de gehele lay-out van uw website aan te passen, inclusief de header en footer.

Als niet vertrouwd bent met het maken van websites of niets weet over programmatiecode, is Elementor een fantastische plugin.

Ontwerp eenvoudig de look en feel van uw WordPress website met Elementor

Dankzij een ruime keuze aan modules (widgets genaamd), kunt u de secties van uw pagina’s bouwen volgens uw smaak (of die van uw klanten). Alles gebeurt dankzij een drag & drop systeem. U ziet onmiddellijk uw werk in real time.

De gratis versie laat u toe om uw inhoud aan te passen. De creatieve mogelijkheden zijn bijna onbeperkt in de Premium versie (vanaf 45 euro voor 1 website).

Je hebt dan toegang tot een Theme Builder, een WooCommerce Builder, een Popup Builder. En niet te vergeten een veel grotere keuze aan sjablonen en widgets.

 

iThemes Security

“Gemiddeld worden er elke dag 30.000 nieuwe websites gehackt.”, zoals vermeld wordt op de pagina van deze plugin.

Beveiliging van uw website is een absolute noodzaak.

Deze veelzijdige plugin biedt meer dan dertig opties om je WordPress installatie te beschermen tegen hackers, bots en andere malware. Meer dan de helft daarvan is al beschikbaar met de gratis versie, waarmee je bv de onderstaande functies kan gebruiken:

– De toegang tot de website blokkeren voor specifieke IP-adressen en user agents;
– Uw website te beschermen tegen brute force aanvallen;
– De door WordPress gebruikte geheime sleutels bijwerken om de beveiliging van uw site te verhogen;
– Rechten voor belangrijke bestanden en mappen op de website op te geven.
– Wijzig de prefix van de tabellen in uw database.

Met de Pro versie (vanaf 74 euro/jaar), kunt u twee-factor authenticatie activeren, uw website dagelijks analyseren om zeer snel een probleem op te sporen, een Google reCAPTCHA integreren, of geavanceerde instellingen maken in uw server setup.

 

UpdraftPlus

Deze plugin is uiterst geschikt om een automatische back-up oplossing te implementeren op uw WordPress website.

Onder de vele WordPress backup plugins is UpdraftPlus één van de meest effectieve. Ook al is de interface een beetje complex (er is veel tekst), laat het u toe om een back-up te maken van uw bestanden en databases naar de cloud op diensten zoals Google Drive, Dropbox of Amazon S3.

In de premium versie (vanaf 39 euro/jaar), kunt u al uw back-ups beheren, en er is ook een optie waarmee u uw websites kunt migreren.