De laadsnelheid van je website verhogen

fast-websiteWat is er ergerlijker dan een trage website?. Als de bezoeker langer dan 5 seconden moet wachten voor je website laadt, haakt deze dikwijls af. Ook voor Google is de laadtijd van je website heel belangrijk, je website gaat veel hoger ranken! We geven in dit artikel enkele tips om zelf je website sneller te maken.


Optimalisatie van de afbeeldingen

Als je veel afbeeldingen met te hoge resolutie hebt in je website gaat deze veel trager laden. Foto’s met een hoge resolutie kan je eenvoudig met Photo Resizer software kleiner maken. Er zijn verschillende gratis programma’s verkrijgbaar op het internet die deze klus.

 

Kies voor een goede webhostingfirma met snelle SSD servers

Ga zeker niet voor de zogezegde gratis webhosting, waar je website meer offline dan online is. Ga steeds voor kwaliteitshosting op snelle SSD servers zoals deze van JVL.

 

Vermijd html-fouten in je website

Maak geen fouten in de html-code van je website. Gebruik bv ook nooit tabellen, deze maken je website heel traag. Zet de Javascript en de CSS in externe mappen. Je kan je website controleren op html-fouten door de W3c validator, deze kan je vinden op https://validator.w3.org/

 

Let op met video-bestanden

De snelheid van je website wordt enorm verlaagd door video-bestanden. Dus kies voor de optie om de video’s op Youtube te plaatsen en daarna deze te embedden op je pagina’s. Zo heb je nog eens het voordeel dat je veel minder webruimte op de server in beslag neemt. Google houdt ook van Youtube-content, maak een video-sitemap aan en je website gaat veel hoger ranken.

 

Voeg een cache systeem toe aan je website

Als je een WordPress-website hebt, kan je gebruik maken van de plugin ‘WP Super Cache’. Dus als iemand je website bezoekt, komt de pagina niet telkens uit de database maar wordt er gebruik gemaakt van een gecachte pagina.

 

Vermijd onnodige scripts

Sommige scripts zijn misschien wel leuk maar zorgen ze echt voor een toegevoegde waarde? Dus maak hier zo weinig mogelijk gebruik van.

 

website maken