De grootste SEO fouten

bad-seoIedereen wil dat zijn website voor bepaalde trefwoorden op de eerste pagina van Google staat. Lees in dit artikel de grootste fouten die er gemaakt worden op gebied van SEO (Search Engine Optimization)

 

 

Pagina’s die niet indexeerbaar zijn door Google

Niet enkel de content op de pagina is belangrijk, de pagina’s van je website moeten ook indexeerbaar zijn voor zoekmachines. Een kleine programmeerfout is vlug gemaakt, bv in de url van de betreffende pagina. Kijk regelmatig in Google Webmaster of er niet-indexeerbare pagina’s zijn en verhelp dit door een 301-redirect te maken.
Let ook op met het bestand robots.txt. Verifieer in dit bestand dat er bepaalde pagina’s geblokkeerd worden voor zoekmachines zoals Google.

Te weinig backlinks naar je website

De offpage optimalisatie, zoals bv linkbuilding, wordt dikwijls vergeten maar is heel belangrijk. De autoriteit van een website wordt in hoge mate beïnvloed door inkomende backlinks naar je website. Let wel, niet het aantal backlinks is belangrijk, maar wel de kwaliteit. Een backlink op een website met een hoge Google PR geeft veel meer waarde dan een backlink op een dubieuze website.

Slechte Onpage-optimalisatie

Veel mensen vergeten het nut van de metatags ‘Title’ en ‘Description’. Plaats trefwoorden in beide metatags. Vergeet ook niet trefwoorden te plaatsen in de titels en ondertitels (H1, H2 en H3), alsook in de tekst. Let wel, overdrijf niet met trefwoorden in tekst te plaatsen, Google kan je website hiervoor afstraffen.

Geen mobiele website

Een groot percentage surft momenteel op smartphones en tablets. Google straft zelfs websites die geen mobiele versie hebben af. Dus zorg er voor dat ook jouw website geschikt is voor mobiele apparaten. Je kan ook direct gaan voor Responsive Design, zodat je website steeds goed vertoond wordt.

 

website maken