De gevolgen van slechte webhosting op SEO

Als je een bedrijfswebsite hebt, neem dan vooral geen slechte webhosting, dit kan de SEO van je website veel schade berokkenen. Neem het risico niet en ga altijd voor kwalitatieve webhosting op SSD servers.

 

Downtime

Een goede webhostingprovider levert hosting op stabiele servers die bijna geen downtime hebben. Google scant op regelmatige basis je website, als deze soms offline is, zal je website heel vlug dalen in de zoekresultaten. 99% Uptime is echt het minimum waaraan de servers moeten voldoen. De servers van JVL garanderen u een uptime van 99,90%.

Snelheid

De snelheid van je website is afhankelijk van veel factoren. Je kan zelf je website optimaliseren zodat deze snel laadt. De server waarop de website zich bevindt is echter ook van groot belang. Ga nu vooral voor SSD servers, deze zijn veel sneller dan de klassieke servers.

Google heeft een hekel aan trage websites en heeft gemeld dat de snelheid momenteel een veel grotere rol gaat spelen in de ranking van websites. Zorg er dus voor dat je webhostingprovider je genoeg bandbreedte en snelheid levert.

Beveiliging

Als je een webshop wilt online zetten, is de beveiliging van de server één van de belangrijkste factoren. De betalingen op een webhop moeten 100% beveiligd zijn voor de klanten. De servers van je webhostingprovider moeten bestand zijn tegen virussen, malware en hackers.

Locatie

De locatie van de servers is ook een belangrijke factor en zal een heel grote rol spelen in lokale zoekopdrachten. Google ziet aan het IP-adres waar de server zich bevindt. Dus als de server van uw webhostingprovider zich in België bevindt, is dit zeker een pluspunt voor de SEO van uw website. Neem ook altijd een be-domeinnaam, deze extensie rankt het beste in België, de extensies .vlaanderen en .brussels doen het niet zo goed.

website maken