De beste Open Source Webshop

webshopDe meest populaire open source webshop softwarepakketten zijn Magento, OpenCart en PrestaShop. Bij JVL kan je deze drie webshops automatisch installeren via Installatron.
We zetten ze even op een rijtje en bekijken even de specifieke kenmerken.

 

Magento

Magento is ontwikkeld in de Verenigde Staten in 2008 en is sindsdien heel populair geworden, dit is te danken aan de zeer hoge kwaliteit en degelijkheid. Voor beginners is Magento echter af te raden want als je je webshop wilt aanpassen, zal je al gauw een webdesigner of programmeur moeten aanspreken. Magento eist ook veel van de webhosting, dit is bij JVL geen probleem, onze webhostingpakketten zijn uiterst geschikt om een Magento-webshop op te plaatsen. Er zijn ontzettend veel plugins verkrijgbaar. Op het forum van Mgento is er community waar je gratis ondersteuning kan krijgen.
Magento is misschien niet ideaal voor het beginnende webshop-bedrijf maar is eerder bedoeld voor complexe en professionele webwinkels.

OpenCart

Veel gebruiksvriendelijker is Opencart. Opencart is aanpasbaar tot een zeker niveau, heeft een uitgebreide manual en community waar je al je vragen kan stellen of instructievideo’s kan bekijken.
OpenCart is door de jaren heen heel populair geworden omdat het voor de gemiddelde webshopeigenaar niet zo moeilijk is om een webshop op te zetten. OpenCart vereist ook niet veel van de webhosting.

PrestaShop

PrestaShop is ontwikkeld in 2007 in Frankrijk en is sindsdien toch wel een grote rol gaan spelen. Samen met OpenCart is dit het populairste pakket voor kleine en middelgrote webshops. Een PrestaShop ziet er heel goed uit en er zijn enorm veel plugins en prachtige templates beschikbaar. Ook documentatie ga je heel snel vinden op de actieve community.

 

website maken