De 3 beste internetbrowsers voor 2018

Meestal geraken we een internetbrowser zo gewoon dat we het niet in ons hoofd halen om eens een andere browser uit te proberen. Toch loont het dikwijls de moeite om even iets anders uit te proberen.
Dit kan soms nodig zijn voor verschillende redenen: als je computer weinig geheugen heeft, kan je beter voor een lichte browser gaan die veel sneller zal werken. Het kan echter ook omgekeerd zijn dat je net meer mogelijkheden wilt. We zetten even de beste browsers met hun voor- en nadelen op een rijtje.

GOOGLE CHROME

Als je een snelle computer of laptop hebt, is Google Chrome veruit de beste keuze. Google Chrome is een zeer efficiënte, stabiele en mooie browser die zeker zijn eerste plaats in de ranglijst verdient. Er zijn ontzettend veel gratis extensies waarmee je Google Chrome volledig naar je zin kunt finetunen. Ook het ‘Ouderlijk toezicht’ is heel praktisch.

Voordelen
– Snelle prestaties
– Oneindig uitbreidbaar

Nadelen
– Belast het systeem, niet geschikt voor tragere computers met een beperkt RAM geheugen.

OPERA

Opera is een heel goede browser als je een trage internetverbinding hebt of voor een computer met weinig RAM geheugen. Ondanks het beperkte aandeel op de markt (slechts 1 procent) is Opera echt een kwalteitsbrowser.
De beste eigenschap van Opera is zeker en vast de Turbomodus. In deze modus wordt de webinhoud geminimaliseerd zodat je veel minder data verbruikt en je pagina’s uiterst snel worden weergegeven. Dit is dus een heel goede optie als je veel surft via 4G of als je een trage wifiverbinding hebt.
Opera is ook uitgerust met een heel handige advertentie-blocker (add-blocker).

Voordelen
– Excellente Turbo-modus
– Geïntegreerde advertentie-blocker

Nadelen
– Minder plugins dan bij de concurrentie

MOZILLA FIREFOX

Mozilla Firefox is een zeer flexibele open source browser die wel wat aan de trage kant is.
Het grootste punt van Mozilla Firefox is de uitbreidbaarheid, je kan deze browser aanpassen zoals je zelf maar wilt. Je kan zo bv het menu volledig aanpassen naar je wensen. Mozilla Firefox is ook een zeer veilige browser wat betreft persoonlijke gegevens en betaalgegevens.

Voordelen
– Regelmatige updates
– Veel extensies verkrijgbaar

Nadelen
– Mozilla Firefox munt niet uit in snelheid, integendeel.

website maken