Let op met e-mails van Domeinnaam Register

Let op met e-mails van Domeinnaam RegisterDe laatste weken ontvangen we van onze klanten weer veel meldingen over een Nederlands bedrijf met naam ‘Domeinnaam Register’ die voorstellen om de .com- of.eu-variant van de domeinnaam bij hen te laten registreren. Lees meer

De 3 beste internetbrowsers voor 2018

Meestal geraken we een internetbrowser zo gewoon dat we het niet in ons hoofd halen om eens een andere browser uit te proberen. Toch loont het dikwijls de moeite om even iets anders uit te proberen.
Lees meer

Nieuw: het JVL Forum!

Om onze klanten nog beter te dienen, hebben we bedacht om een forum op te zetten. Mensen die vragen of opmerkingen hebben over thema’s zoals webhosting, domeinnamen, onze WebBuilder, e-mail, enz… kunnen nu terecht in ons forum.
Lees meer

Felbegeerde domeinnaam bezet. Wat nu?

Je hebt eindelijk een goede domeinnaam gevonden voor je bedrijf of je vereniging. Je surft naar een webhostingfirma (zoals JVL), je typt de domeinnaam in en je constateert dat deze reeds bezet is.

Lees meer

NMBS: geen wifi op treinen

Slecht nieuws voor onze klanten die op de trein hun website met de JVL WebBuilder gauw willen aanpassen: de ceo van van de NMBS Sophie Dutordoir voert het plan om wifi op de treinen te installeren af.

Lees meer

Let op voor EU Business Register!

Als je bij JVL een domeinnaamregistratie met webhostingpakket aangeschaft hebt, is de kans groot dat je enkele weken later een e-mail krijgt van de firma ‘EU Business Register’. Ze hebben het over een vermelding van je bedrijf in hun zogezegde database EU Business Register.
Er wordt je gevraagd de PDF in bijlage volledig in te vullen, te ondertekenen en terug te sturen.
Lees meer

De gevolgen van slechte webhosting op SEO

Als je een bedrijfswebsite hebt, neem dan vooral geen slechte webhosting, dit kan de SEO van je website veel schade berokkenen. Neem het risico niet en ga altijd voor kwalitatieve webhosting op SSD servers.

 

Lees meer

Wat is SSL en HTTPS?

SSL is de afkorting voor “Secure Sockets Layer”, bij het bezoeken van een website wordt een protocol opgesteld dat een beveiligde verbinding maakt.
Lees meer

Het einde van Internet Explorer?

De browser Internet Explorer heeft nu een absoluut dieptepunt bereikt. De internetbrowser van Microsoft verloor vorig jaar de helft van zijn marktaandeel. In de eerste maanden van 2016 had Internet Explorer nog 43 procent, momenteel is dat gezakt tot slechts 20 procent.

 

Lees meer

Hoe een domeinnaam verhuizen?

Je betaalt momenteel te veel voor je domeinnaam? Verhuis dan je domeinnaam naar JVL, wij garanderen steeds de laagste prijs. De verhuis van een domeinnaam verschilt per extensie, zo is bv de werkwijze van de verhuis van een .be domeinnaam totaal verschillend t.o.v. een .com domeinnaam.  In dit artikel leggen we even uit hoe dit precies in zijn werk gaat.

 

Lees meer

Hackers kraken meer dan 1 miljard Yahoo-accounts

Gisteren (15/12/2016) waarschuwde Yahoo dat in augustus 2013 hun systemen gehackt waren en dat er meer dan een miljard accounts gestolen waren. Het betreft vooral telefoonnummers, e-mailadressen en wachtwoorden. Dit is grootste e-mailhack ooit.

Lees meer

Phishingmails, bij wie klacht indienen?

phishing2Criminelen proberen u constant op te lichten via phishingmails. Eindelijk kan men nu een klacht indienen tegen deze frauduleuze praktijken, de FOD heeft een nieuw meldpunt opgericht voor frauduleuze e-mails.

 

Lees meer

Verkoop van domeinnaam speelgoed.be gaat niet door

domain-saleEnkele weken geleden maand werd de domeinnaam speelgoed.be te koop aangeboden. De eigenaar is een Nederlander uit Oostburg en vroeg er 20.000 euro voor. Het hoogste bod was echter slechts 5000 euro en de eigenaar besliste de domeinnaam niet te laten gaan voor dit bedrag.

Lees meer

De laadsnelheid van je website verhogen

fast-websiteWat is er ergerlijker dan een trage website?. Als de bezoeker langer dan 5 seconden moet wachten voor je website laadt, haakt deze dikwijls af. Ook voor Google is de laadtijd van je website heel belangrijk, je website gaat veel hoger ranken! We geven in dit artikel enkele tips om zelf je website sneller te maken.

Lees meer

Hoe spam mails vermijden?

spammailsSpam mails zijn heel vervelend, je bent er per dag toch wel een tijdje mee bezig om deze telkens te verwijderen. Hoe je het aantal spammails kan verminderen leggen we uit in dit artikel.

Lees meer

Windows Live Mail 2012 niet meer ondersteund door Microsoft

live-mailWindows Live Mail 2012 zal vanaf 10/01/2017 niet meer ondersteund worden door Microsoft. Dit programma is nog steeds populair bij de Windows 7 gebruikers. Windows Live Mail is vervangen door andere mail-applicaties in Window 8 en 10. De Hotmail-accounts waren ook niet meer mogelijk vanaf mei 2016.

Lees meer

De beste Open Source Webshop

webshopDe meest populaire open source webshop softwarepakketten zijn Magento, OpenCart en PrestaShop. Bij JVL kan je deze drie webshops automatisch installeren via Installatron.
We zetten ze even op een rijtje en bekijken even de specifieke kenmerken.

Lees meer

Domeinnaam in quarantaine?

inquarantaine_smallAls u uw be- of eu-domeinnaam niet verlengd, gaat deze automatisch in quarantaine voor 40 dagen. Com-, net- en org-domeinnamen gaan in ‘Redemption Period’ en dit voor 44 dagen.

Lees meer

De grootste SEO fouten

bad-seoIedereen wil dat zijn website voor bepaalde trefwoorden op de eerste pagina van Google staat. Lees in dit artikel de grootste fouten die er gemaakt worden op gebied van SEO (Search Engine Optimization)

Lees meer

Gratis FTP-programma’s

ftp_made_simple-main-1Onze klanten vragen dikwijls welk FTP-programma ze moeten gebruiken om hun website te uploaden.
In dit artikel geven we enkele voorbeelden van goede FTP-programma’s die trouwens gratis te downloaden zijn.

Lees meer

Installatron

installatronJVL levert Installatron gratis bij aankoop van een webhostingpakket. Maar wat is Installatron en wat is de functie? Installatron is een Multi-platform installatie software die u de mogelijkheid biedt om diverse software te installeren en dit op een heel eenvoudige manier met enkele muisklikken. Lees meer

Seo en het gebruik van sociale media

sociale-netwerkenEen tijdje geleden maakte Google bekend dat signalen van sociale netwerken een groot belang gaan spelen in de organische zoekresultaten van Google. De belangrijkste sociale netwerken voor Google zijn Facebook, Twitter en Google+. De links en tweets die komen van deze sociale netwerken zullen je website enorm beïnvloeden als het gaat over de vindbaarheid in Google. Lees meer